Betalingsherinnering

Wat als een betalingsherinnering geen indruk maakt?

Iedere ondernemer heeft wel eens te maken met een debiteur, die zich niet aan de betalingstermijn houdt. Sterker nog, deze termijn wordt regelmatig overschreden. Zodra de betalingstermijn is verstreken, wordt het tijd om actie te ondernemen. De eerste betalingsherinnering is verstuurd, maar ook na het verstrijken van de in de herinnering gestelde termijn is de factuur nog niet betaald. Zelfs na het versturen van de tweede en derde betalingsherinnering blijft de betaling of een reactie uit. Ook de vele telefoontjes hebben niet geholpen. Wat nu? Dan toch maar een incassobureau inschakelen?

Het is een lastige situatie, waarmee je als ondernemer regelmatig wordt geconfronteerd. De vraag is: wat is de beste vervolgstap, als blijkt dat het versturen van herinneringen en aanmaningen niet helpt? Het inschakelen van een incassobureau wordt dan vaak genoemd. Maar wat als je niet op een langdurige incassoprocedure zit te wachten en snel je facturen wilt innen? Dan is er maar één oplossing: schakel een incasso advocaat in.

Een incasso advocaat doet meer dan alleen herinneringen versturen

Waarom zou je een incasso advocaat inschakelen, in plaats van een incassobureau? Het antwoord is simpel: de procedures via een incasso advocaat verlopen snel en duidelijk. Veel effectiever dus. Bij Onyx Advocaten weet je debiteur direct waar hij aan toe is. Je zaak wordt door een advocaat (je vaste contactpersoon) gecontroleerd en op basis hiervan wordt de strategie bepaald. Blijft een reactie op de betalingsherinneringen en aanmaningen uit? Dan pakt de incasso advocaat door met conservatoir beslag, een faillissementsaanvraag of een gerechtelijke procedure. Deze unieke werkwijze is uiterst effectief. In circa 90% van de gevallen wordt je vordering geïncasseerd. Je profiteert hiermee dus van de hoogste slagingskans!

Dit in tegenstelling tot de incassobureaus, die vaak stranden bij het verzenden van nog meer betalingsherinneringen en aanmaningen. Dit is vaak het enige drukmiddel, waarover deze bureaus beschikken. En effectief is het ook niet: veel debiteuren schrikken niet meer van de zoveelste betalingsherinnering, ook al is deze herinnering uit naam van een incassobureau. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de inspanningen van incassobureaus doorgaans niets opleveren. Met andere woorden: de factuur wordt uiteindelijk niet betaald. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de malafide praktijken van menig incassobureau en deurwaarder, die de relatie met jouw debiteur kunnen beschadigen – vaak ook nog eens onherstelbaar. Dat zijn aardig wat risico’s die je loopt.

Dáárom schakel je onze incasso advocaat in

Door het direct inzetten van de beste drukmiddelen door je incasso advocaat wordt je vordering snel geïncasseerd. Veel sneller dan door het versturen van de zoveelste betalingsherinnering of aanmaning. Hiermee wordt een langslepende incassoprocedure voorkomen. Ook eindeloze ‘welles-nietes’ discussies zijn verleden tijd, want elke procedure wordt op het hoogste juridische niveau gevoerd. De debiteur is dan ook vanaf het eerste contact op de hoogte van zijn juridische positie. En in tegenstelling tot de intimiderende of agressieve werkwijze van menig incassobureau, verloopt het contact altijd met een menselijke toon. Wat levert het op? De openstaande factuur wordt snel voldaan én de goede relatie met de debiteur blijft behouden.

Wil jij ook snel je openstaande facturen incasseren? Geef dan vandaag nog je vordering aan Onyx Advocaten uit handen en profiteer van de vele voordelen van een incasso advocaat!

Draag nu je incasso over:

deze wordt direct gecontroleerd en in behandeling genomen!

Heb je meer bijlagen? Dan kun je deze nasturen via:
info@onyx-advocaten.nl

Het ultieme stappenplan

Onyx Advocaten heeft ook een handig stappenplan voor je bedacht, waarmee we je helpen om meer grip te krijgen op niet-betalende klanten. Hierin leggen wij stap voor stap uit wat je kunt doen en vind je bovendien drie gratis voorbeeldbrieven van een betalingsherinnering en aanmaning. Op die manier kun je direct zelf aan de slag! 

STAPPENPLAN AANVRAGEN

WIE ZIJN JOU VOOR GEGAAN?

Ik heb Onyx Advocaten gevraagd de door mij te gebruiken contracten te controleren.

De communicatie was erg prettig: duidelijk, transparant en snel. Advocaat Van Hurne begreep mijn wensen goed, waardoor ik snel een terugkoppeling had en verder kon met het opzetten van mijn eigen bedrijf. Ik voelde mij als klant gehoord; ik raad Onyx Advocaten zeker aan!

mevr. L. van Wijk - Noordam, Wijkhaeghe Particuliere Thuiszorg
Erg prettig en snel geholpen door meneer Van Hurne. Ondanks dat het bedrag waar het om ging niet groot was ben ik erg vakkundig en snel geholpen met snel resultaat. Enorm bedankt!

mevr. J. Strous, Sint-Michielsgestel

Wij hadden geen ervaring met het inschakelen van een advocaat. Martijn van Onyx Advocaten heeft ons uitstekend geadviseerd en geholpen.

dhr. J. de Jong, Simon J.B. de Jong Bloembollenkwekerij / mr. Tulip

Uitstekend geholpen door Onyx Advocaten!

Voornamelijk snelle, duidelijke communicatie rondom mijn juridische zaken. Ik wist waar ik aan toe was en kreeg een goede toelichting op de processtappen. Onyx probeert alles uit de kast te halen, maar is ook duidelijk wanneer iets juridisch onhaalbaar blijkt. Tevens laat ik mijn incasso’s lopen via Onyx. Ik heb geen last meer van openstaande facturen wat te lang duurt. Onyx treedt immers correct op met begrip voor mijn wensen en mogelijkheden van mijn afnemers, zodat mijn bedrijf niets tekort hoeft te komen.

dhr. M. van de Vegte, 's-Hertogenbosch

Professioneel, snel en betrokken. Dit zijn 3 woorden die Onyx voor ons heeft waargemaakt! Dankjewel!

mevr. B. de Groot, Veghel

Namens Stichting ’t Verzetje (Zwemclub) heb ik Onyx Advocaten gevraagd een vordering te incasseren.
Een paar kwalificaties die mij direct opvielen:
– snelle respons en actie,
– tactvolle benadering en aanpak,
– prettige samenwerking.
Uiteraard zijn er meer, die in het geheel hebben geleid tot een uitstekend resultaat.

dhr. C. Lavina, Stichting 't Verzetje

Ik ben snel en accuraat geholpen door Martijn van Hurne.
Ook adviseerde hij mij over vervolgstappen.
Binnen een week had ik, dankzij zijn inzet, de borg terug waar ik recht op had.

mevr. M. Lucas, De Burgemeester

Heel erg tevreden. Zijn heel erg behulpzaam. Helpen je met het opstellen van de brief en je krijgt snel antwoord of een reactie op de vragen die je hebt.

mevr. G. Fransen, Boonen Laswerken

Martijn heeft ons erg goed geholpen met de problemen met onze verhuurder. Altijd bereikbaar, duidelijk, erg betrokken en fijne samenwerking!

dhr. N. ter Weele

Erg klantvriendelijk, behulpzaam en erg betrokken. Snelle reacties en goed bereikbaar.

dhr. L. Reuser

Komen afspraken snel na en hebben verstand van zaken. Zeer prettig om mee samen te werken.

dhr. R. Kemps, Kemps Bike Totaal

Onyx Advocaten is een serieuze en oprechte partij. Mij hebben ze zeer goed geholpen. Komen afspraken na en werken accuraat en snel. Mijn eventuele volgende zaak gaat weer naar Onyx Advocaten. Lof!!

dhr. G. van Langeveld

Goed, vriendelijk en vlot geholpen. Dik tevreden en met succes is het dossier gesloten. Zeker een aanrader.

dhr. B. Martens, Technische Dienstverlening B. Martens

Uitstekend geholpen bij de incasso van mijn debiteur. Het lukte mij niet het bedrag betaald te krijgen, maar het is Martijn van Hurne wel gelukt. Daar zijn wij uiteraard erg blij mee.

mevr. M. Verbakel, Stichting Sport en Welzijn Bodegraven-Reeuwijk

Uitstekende communicatie, fijne werkwijze en goede resultaten.

dhr. M. Nijenhuis, Best4u Internet Marketing

Heel erg tevreden zijn wij over de service en expertise van Onyx Advocaten. Door verder te denken hebben we uiteindelijk sneller dan verwacht alles kunnen afhandelen met onze debiteuren. Martijn van Hurne is een echte echte expert op dit gebied en heel prettig om mee samen te werken. Hij komt met creatieve en pro-actieve oplossingen. Daarnaast is de bereikbaarheid 100%.

mevr. N. Storms-Jansen, Stichting SPARK Campus

Heb je een vraag over de betalingsherinnering?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Onyx Advocaten via onderstaande contactgegevens of vul het contactformulier in. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met jou opgenomen voor een eerste gratis advies!