Executie

De procedure is afgelopen en de rechter doet een einduitspraak. Deze einduitspraak noem je een vonnis. Als dit vonnis in jouw voordeel is, onderneemt Onyx Advocaten direct actie voor jou. Daarvoor dient de rechter het vonnis uitvoerbaar bij voorraad te verklaren.

De actie, die Onyx Advocaten nu onderneemt, noem je de executie. In dit traject zet Onyx Advocaten alles-op-alles om het positieve resultaat uit het vonnis om te zetten in realiteit. Als je recht hebt op een geldbedrag, dan mag er (executoriaal) beslag worden gelegd op al het vermogen van jouw debiteur. Hierbij moet je denken aan het geld op een bankrekening, een auto of een huis. Ook kan er beslag gelegd worden op diverse toeslagen van de Belastingdienst. Op deze manier krijg je zo snel mogelijk waar je recht op hebt!

Voordat Onyx Advocaten daadwerkelijk start met de executie, betekent een deurwaarder eerst het vonnis. Dit houdt in dat de deurwaarder een officieel exemplaar van het vonnis persoonlijk bij jouw schuldenaar aflevert.

Omzetting beslag

Is er voorafgaand aan de procedure conservatoir beslag gelegd? Dan zet de betekening van het vonnis dit direct om in een executoriaal beslag. Dit betekent dat het resultaat van het conservatoir beslag definitief is. Als er destijds beslag is gelegd op een banksaldo, dan wordt de bank gevraagd worden om dit geldbedrag over te maken. Is er beslag gelegd op een auto of een woning? Dan wordt deze auto en / of woning bij een veiling verkocht. De opbrengst, minus is de kosten, is dan voor jou!

Heb je een vraag over de executie van het vonnis?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Onyx Advocaten via onderstaande contactgegevens of vul het contactformulier in. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met jou opgenomen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.