Hennepkwekerij (wietteelt)

Het opzetten van een hennepkwekerij is aantrekkelijk als je schulden hebt. Of als je snel geld wil verdienen. Met een goede oogst is namelijk veel geld te verdienen. Een hennepkwekerij hebben (of het telen van wiet) is daardoor een veel voorkomend feit. En strafbaar!

Mogelijke consequenties

Vaak wordt er niet alleen hennep gekweekt, maar is er ook sprake van diefstal van stroom. Voor een hennepkwekerij wordt regelmatig illegaal stroom afgetapt. Je krijgt dan niet alleen te maken met een strafrechtelijke procedure. Ook de energieleverancier wil dan de kosten van de afgetapte stroom op je verhalen. Ten slotte gaat de procedure vaak gepaard met een zogenaamde ontnemingsmaatregel. Hiermee wordt de winst, die jij hebt gemaakt met het oogsten van de hennep, weer van je afgepakt. Een ontnemingsmaatregel kan oplopen tot duizenden euro’s.

Betrokkenheid bij een hennepkwekerij kan daarom veel consequenties met zich meebrengen. Wij adviseren jou dan ook om altijd tijdig een advocaat in te schakelen! Onyx Advocaten helpt je graag om de problemen zoveel mogelijk te beperken. Neem daarvoor vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden!

Sluiting van het pand

Ten slotte kan de burgemeester besluiten om het pand, waar de hennepkwekerij in is aangetroffen, (tijdelijk) te sluiten. Het pand wordt dan verzegeld en tijdens de sluitingsperiode mag niemand het pand betreden. Betreed jij toch het pand? Dan is dit ook een strafbaar feit.

Ben je aangehouden in verband met een hennepkwekerij? Of heb je een vraag over de strafrechtelijke procedure?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Onyx Advocaten en laat u gratis informeren over de mogelijkheden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.