Hoger beroep

Helaas, de (kanton)rechter stelt jou in de procedure in het ongelijk! Dit kan gebeuren. Gelukkig betekent dit niet per se het einde van het geschil. Iedereen heeft het recht op een nieuwe behandeling van de zaak door een hogere rechter. Een soort second opinion dus! Let op: voor een vordering lager dan € 1.750,- is hoger beroep niet mogelijk.

Termijn

Standaard geldt een termijn van 3 maanden om hoger beroep in te stellen bij het gerechtshof. Er zijn veel uitzonderingen op deze regel. Bij een kort geding bedraagt de termijn van hoger beroep slechts 4 weken! Bij een faillissement is de termijn 8 dagen.

Werkwijze van Onyx Advocaten

Ten eerste bestudeert Onyx Advocaten de uitspraak van de (kanton)rechter. De rechter baseert zijn einduitspraak namelijk op één of meer rechtsoverwegingen. Ten tweede filtert Onyx Advocaten de essentiële rechtsoverwegingen uit het vonnis. Samen met jou bekijkt Onyx Advocaten of deze rechtsoverwegingen misschien onjuist zijn. Mogelijk is hiervoor nieuw of ander bewijs noodzakelijk. Als jij dit bewijs aanlevert, dan kan het verstandig zijn om in hoger beroep te gaan. In sommige gevallen kan Onyx Advocaten voor dit bewijs zorgen, bijvoorbeeld door het horen van getuigen. Ten slotte stelt Onyx Advocaten de appèldagvaarding op en vecht zij de eerste uitspraak aan.

Schuldsanering / WSNP

Ook in WSNP geschillen staat Onyx Advocaten jou in hoger beroep bij. De termijn van hoger beroep bedraagt hier slechts 8 dagen. Daarom dien je bij een negatief vonnis in jouw schuldsanering direct contact op te nemen met Onyx Advocaten. Hieronder tref je de contactgegevens aan. Ook kun je het contactformulier invullen. Onyx Advocaten neemt dan z.s.m. contact met jou op!

Ben je benieuwd naar jouw kansen in hoger beroep?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Onyx Advocaten via onderstaande contactgegevens of vul het contactformulier in. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met jou opgenomen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.