Huurovereenkomst ontbinden

Ben je klaar met achter de (ver)huurder aan lopen? Vaak is een voortijdig einde van de huurovereenkomst mogelijk! Afhankelijk van jouw wensen en de specifieke situatie kan Onyx Advocaten jouw huurovereenkomst eindigen. Dit kan bijvoorbeeld op gemeenschappelijk verzoek of door ontbinding. Zorg dat je weer grip krijgt op de situatie.

Einde van de huurovereenkomst

Ten eerste begeleidt Onyx Advocaten jou tot aan het einde van de huurovereenkomst. Enerzijds probeert Onyx Advocaten om de huurovereenkomst te eindigen zonder tussenkomst van een rechter. Afhankelijk van jouw wensen wordt dan eerst instemming van de (ver)huurder verzocht. Als jouw (ver)huurder dit weigert, staat Onyx Advocaten je anderzijds met raad én daad bij. Je moet dan denken aan een procedure. Bij aantoonbaar slecht (ver)huurderschap kan Onyx Advocaten de huurovereenkomst laten ontbinden. De kantonrechter dient hiervoor toestemming te verlenen.

Gronden voor ontbinding

Een huurovereenkomst ontbinden is mogelijk bij:
1. Een huurachterstand van minimaal drie maanden;
2. Een terugkerende huurachterstand;
3. Het niet verhelpen van gebreken;
4. Het (structureel) veroorzaken van overlast.

Naast deze voorbeeld-situaties zijn er nog veel meer gevallen denkbaar, wanneer het mogelijk is om de huurovereenkomst te ontbinden. Eerst is het belangrijk om alle omstandigheden goed in kaart te brengen. Onyx Advocaten adviseert jou in dit voortraject, zodat er een goed dossier wordt opgebouwd. Later helpt dit dossier in het traject. Aan de ene kant kan dit gebruikt worden om jouw (ver)huurder te overtuigen. Aan de andere kant dit als bewijs gebruikt worden in de gerechtelijke procedure.

Spoed

In spoedeisende gevallen kan er in een kort geding direct de ontruiming van het gehuurde worden geëist. Hieraan zijn strenge eisen verbonden. Vraag daarom bij Onyx Advocaten geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden, want zij start en voert een kort geding voor jou. Daarna kan er tot ontruiming van het gehuurde worden overgegaan!

Heb je een vraag over het ontbinden van jouw huurovereenkomst?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Onyx Advocaten via onderstaande contactgegevens of vul het contactformulier in. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met jou opgenomen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.