Incassobureau nodig?

Een incassobureau inschakelen maar wel mét juridische zekerheid? Kies dan voor Onyx Advocaten. Wij zijn de incasso specialist die je inschakelt om weer grip te krijgen op je openstaande facturen. Heb je andere vorderingen openstaan? Ook dan staan wij voor je klaar. Wij weten dat je jouw vordering zo snel mogelijk voldaan wil krijgen. Daarbij wil je ook de beste juridische bijstand ontvangen. Bij Onyx Advocaten ben je daarvoor aan het goede adres. Indien jouw debiteur niet betaalt, kan Onyx Advocaten je geheel ontzorgen. Onyx Advocaten kan de complete incassoprocedure voor jou uitvoeren.

Draag nu jouw incasso over!

Meer incasso:

Incassoprocedure
Incasso overdragen
Buitengerechtelijke incassokosten
Sommatiebrief ontvangen?

De voordelen ten opzichte van een regulier incassobureau

Onyx Advocaten biedt enkele belangrijke voordelen ten opzichte van een incassobureau. Wil je jouw vordering zo snel mogelijk geïncasseerd krijgen? Dan kunnen wij namelijk op zeer korte termijn de hoogst mogelijke drukmiddelen inzetten. Enkele voorbeelden:

Deze drukmiddelen mogen alleen worden ingezet door advocaten. Verder mogen alleen advocaten een gerechtelijke procedure voeren, indien de vordering meer dan € 25.000,00 bedraagt. Hiermee onderscheidt Onyx Advocaten zich van een regulier incassobureau of een deurwaarder. Met onze incasso advocaten ben je verzekerd van de hoogste juridische expertise op het gebied van incasso. Geen oeverloze discussie over de betaling van de openstaande facturen. In plaats daarvan pakken we direct door voor een snelle en efficiënte incassering van jouw incasso. Altijd op een menselijke toon. Dat is Onyx Advocaten.

“No Win, No Fee” incassobureau

In het buitengerechtelijke traject wordt de incasso – waar mogelijk – uitgevoerd op basis van ‘No Cure, No Pay’. Dit noemen wij in de advocatuur ook wel ‘No Win, No Fee’. In de praktijk komt het op hetzelfde neer: jouw debiteur betaalt voor de kosten indien mogelijk.

Daarnaast wordt het incassobeleid op jouw wensen afgestemd. Wil je een milde incassoprocedure inzetten om jouw klant te behouden? Dan is dat zeker mogelijk. Wil je een harde incassoprocedure, dan werken wij met korte termijnen en harde maatregelen om jouw debiteur rechtmatig onder druk te zetten!

Draag nu jouw incasso over aan Onyx Advocaten en ontdek de voordelen van van een incassobureau gecombineerd met juridische zekerheid!

De drie fasen van een incasso traject

1) Debiteurenbeheer

Het incasseren van een factuur begint bij je eigen debiteurenbeheer. In de eerste fase behandel je debiteurenkwesties nog zelf. Niet-betalende klanten ontvangen een herinnering of aanmaning. Ook kun je alvast telefonisch contact opnemen. Gedurende deze fase kan Onyx Advocaten jou op de achtergrond informeren.

2) Minnelijke incasso

Wanneer blijkt dat je debiteur – ondanks herhaalde pogingen – niet vrijwillig tot betaling overgaat, kan Onyx Advocaten je van dienst zijn. Nadat je vordering aan ons is overgedragen, nemen wij het van je over. Door middel van sommaties (per e-mail en per post), telefoontjes en WhatsApp-berichten  zetten wij je debiteur onder druk. Hiermee bespaar jij waardevolle tijd en vergroot je tegelijkertijd de kans op de incassering van je vordering.

3) Gerechtelijke procedure

Soms komt het voor dat je debiteur ondanks onze pogingen niet overstag gaat. Een stap naar de rechter kan dan nodig zijn. Nadat het vonnis is toegewezen en je in het gelijk bent gesteld, kan je vordering via diverse executiemaatregelen alsnog geïncasseerd worden. In dit geval sta je écht sterk, want deze maatregelen kunnen opgelegd worden, of je debiteur nu meewerkt of niet.

Wat mag je van ons verwachten?

Niet betalende klanten zorgen voor frustratie. Onyx Advocaten handelt daarom snel en zorgt ervoor dat je alsnog op korte termijn je betaling ontvangt. Wij doen niet aan trage incassoprocedures of eindeloos discussiëren. In plaats daarvan zetten we je debiteur flink onder druk, maar wel altijd met een menselijke toon en zonder malafide praktijken.

Incasso door een juridisch specialist

In sommige situaties loopt een incassoprocedure uit tot een juridisch geschil. Met Onyx Advocaten aan je zijde heb je altijd toegang tot de beste juridische expertise. Onze incasso advocaten zijn aangesloten bij de specialisatievereniging van Incasso- en procesadvocaten (VIA). Wij hebben al vele incassozaken met succes behandeld en zijn volledige op de hoogte van de relevante wetgeving op dit gebied.

Wat zijn de buitengerechtelijke incassokosten?

Als vergoeding voor onze werkzaamheden gedurende de incassoprocedure worden buitengerechtelijke incassokosten gerekend. Dit betreffen de kosten gedurende het minnelijke traject. Omdat Onyx Advocaten op basis van ‘No Cure, No Pay’ werkt, komen deze kosten zoveel als mogelijk voor rekening van je debiteur. Hierdoor kun jij zonder risico op extra kosten je incasso aan ons overdragen.

Conservatoir beslag laten leggen door een incasso advocaat

Als incasso advocaat zijn we bevoegd conservatoir beslag te laten leggen. Dat is een maatregel die nog genomen mag worden voordat de rechter in een zaak een vonnis heeft uitgesproken. Bij deze maatregel wordt het geld en vermogen van je debiteur bevroren. Ook kan beslag op de inventaris (geen handelsvoorraad) gelegd worden, zodat goederen niet doorverkocht mogen worden. Conservatoir beslag laat zien of je debiteur verhaal biedt.

Draag voor 16:00 uur op werkdagen je incasso over!

Heb je inmiddels lang genoeg gewacht en wil je snel in actie komen? Draag dan op werkdagen voor 16:00 uur je incasso aan ons over en wij nemen de zaak dezelfde dag nog in behandeling!

Heb je een vraag over incasso?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Onyx Advocaten via onderstaande contactgegevens of vul het contactformulier in. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met jou opgenomen!

Wil je direct een incasso overdragen? Klik dan hier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.