Arbeidsrecht is altijd in beweging. Werkgevers en werknemers hebben uiteenlopende belangen. Werkgevers hebben belang bij flexibiliteit, maar de werknemer heeft meer belang bij stabiliteit. In het arbeidsrecht worden de onderlinge verhoudingen geregeld en daardoor krijgt elke werkgever en werknemer te maken met het arbeidsrecht. Dit begint al bij het aangaan van de arbeidsovereenkomst. Met Onyx Advocaten haal je de benodigde juridische expertise in huis waardoor je goed beslagen ten ijs komt. Onyx Advocaten is daarom jouw rechterhand op het gebied van het arbeidsrecht. Je kunt hierbij denken aan de volgende onderwerpen:

 • Arbeidsovereenkomsten
 • Arbeidsvoorwaarden
 • Concurrentie- en relatiebedingen
 • Verzuim/ziekte
 • CAO
 • Ontbindingsprocedures
 • Ontslag (op staande voet)
 • Beëindiging arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden
 • Achterstallig loon
 • Faillissement en loongarantieregeling
 • Reorganisatie
 • Bedrijfsovername
 • UWV

Arbeidsovereenkomst

Voor een succesvolle samenwerking tussen de werknemer en de werkgever is een goede heldere arbeidsovereenkomst onmisbaar, omdat men hierin de onderlinge rechten en plichten vastlegt. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het salaris, het aantal uren of een eventueel concurrentiebeding. In het arbeidsrecht worden dit de arbeidsvoorwaarden genoemd. Door middel van duidelijke zonderlinge afspraken is voor beide partijen duidelijk wat er van elkaar verwacht wordt. Onyx Advocaten stelt daarom heldere arbeidscontracten- en voorwaarden voor je op en voorziet je van advies binnen het arbeidsrecht.

Ziekte/verzuim

Ten tijde van het dienstverband kunnen er problemen ontstaan. Een werknemer kan (langdurig) ziek worden, er kan een bedrijfsongeval plaatsvinden, of je wilt een werknemer ontslaan. Weet je welke stappen er dan moeten worden genomen? Onyx Advocaten voorziet je op alle denkbare arbeidsrechtelijke kwesties van advies opdat je de juiste keuzes en stappen maakt binnen het arbeidsrecht. Je krijgt weer grip op het verzuim en daarmee bespaar je veel stress, tijd en kosten.

Ontslag

Ondanks alle goede bedoelingen, kan het voorkomen dat partijen genoodzaakt zijn om afscheid te nemen van elkaar. Volgens het geldende arbeidsrecht kan een werkgever een werknemer niet zonder tussenkomst van een rechter ontslaan. De uitzondering hierop is het ontslag op staande voet, maar ook hier zijn een aantal strenge arbeidsrechtelijke eisen aan verbonden. Indien hier niet aan wordt voldaan, dan kan het ontslag worden teruggedraaid. Het is om die reden van groot belang dat bij een aankomend ontslag, de juiste route wordt gekozen. Zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Neem daarom bij een aankomend ontslag altijd tijdig contact op met Onyx Advocaten.

Beëindiging met wederzijds goedvinden

Indien beide partijen vrijwillig instemmen met een ontslag, dan is een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden mogelijk. Dit zonder tussenkomst van een rechter. In een vaststellingsovereenkomst legt men dan de beëindigingsafspraken vast. De werknemer kan het recht op een WW-uitkering behouden en er kunnen afspraken worden gemaakt over financiële vergoedingen of een eventueel concurrentie- of relatiebeding. Er kan veel tijd en geld worden bespaard door de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen. Het is daarom raadzaam om altijd de mogelijkheden van een beëindiging met wederzijds goedvinden te onderzoeken. Een vaststellingsovereenkomst dient te voldoen aan strenge arbeidsrechtelijke vereisten. Het is daarom van belang om deze te laten opstellen, dan wel te laten toetsen door een specialist. Onyx Advocaten is op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht en kan je daardoor van A tot Z begeleiden op het gebied van het ontslagrecht.

Heb je een vraag over het arbeidsrecht?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Onyx Advocaten via onderstaande contactgegevens of vul het contactformulier in. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.