Contactverbod en/of straatverbod aanvragen

Accepteert je ex-partner niet dat de relatie over is? Voel je je onveilig en ben je bang om de straat op te gaan? Als er sprake is van bedreiging of stalking, dan kun  je een contact- en/of straatverbod aanvragen. Tegenwoordig wordt een verbod steeds vaker en sneller opgelegd.

contactverbod en/of straatverbod aanvragen

Wat is een contactverbod en/of straatverbod?

Bij een contactverbod mag een persoon op geen enkele wijze contact meer met je opnemen. Hij/zij mag je dus niet meer aanspreken, bellen of mailen. Ook contact via bv. social media is niet toegestaan. Bij een straatverbod is het een persoon verboden om zich in een bepaald gebied te bevinden voor een vastgestelde periode. In veel gevallen is deze periode één jaar. Het gebied kan bestaan uit een aantal straten rond iemand zijn huis of school, maar het kan in ernstige gevallen zelfs een hele gemeente beslaan!

Een contactverbod en/of straatverbod aanvragen

Een contactverbod en/of straatverbod vraag je via een kort geding aan bij de civiele rechtbank. Gelet op de juridische eisen is het verstandig om jezelf hierin bij te laten staan door een advocaat. Onyx Advocaten helpt jou hier graag bij! In een kort geding verzoeken wij – samen met jou – gemotiveerd om het contactverbod en/of straatverbod toe te wijzen. Hiervoor verzamelen wij eerst met jou het benodigde bewijs.

Ook via het strafrecht kan er een contactverbod en/of straatverbod worden opgelegd. Dit gaat dan via de rechter en kan niet op je eigen initiatief.  Indien de rechter beslist dat iemand zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit legt hij meestal een straf op. Aan deze straf kan de rechter bijzondere voorwaarden verbinden, zoals een contactverbod en/of straatverbod.

Dwangsom

Een (civiel) contactverbod en/of straatverbod geeft geen garantie dat deze persoon zich hieraan houdt. Daarom laat Onyx Advocaten het verbod koppelen aan  een dwangsom. Als de persoon zich niet houdt aan het verbod, dan moet hij/zij per overtreding een dwangsom betalen.

Wil jij een contactverbod en/of straatverbod aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact op met Onyx Advocaten! Samen met jou stellen wij een plan van aanpak op.

Wil je een contactverbod en/of straatverbod aanvragen? Of heb je een vraag over dit onderwerp?

Neem dan contact op met Onyx Advocaten en laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.