Huurincasso

Heb je een huurincasso? Wanneer de huur niet betaald is door jouw huurder, helpt Onyx Advocaten jou de achterstand te innen. Wij doen dit voor zowel de huur van woonruimte als bij een huurachterstand bedrijfsruimte.

Huurincasso door een advocatenkantoor

Ten opzichte van een incassobureau beschikt Onyx Advocaten als advocatenkantoor over extra en exclusieve bevoegdheden. Hiermee beschikken we over extra pressiemiddelen die we kunnen inzetten om jouw huurder tot betaling te bewegen.

Zo heeft Onyx Advocaten de mogelijkheid om conservatoir beslag te leggen, vorderingen van € 25.000,- of hoger te incasseren, en in het geval van bedrijven faillissementen aan te vragen.

 • Conservatoir beslag leggen (al voordat er vonnis gewezen is)
 • Faillissement van bedrijven aanvragen
 • Vorderingen boven € 25.000 behandelen

Huurincasso zonder risico: No Cure, No Pay

Veel incassobureaus brengen kosten in rekening voor een huurincasso procedure. Wanneer deze procedure niet slaagt en je nog steeds je geld niet krijgt, dien je zelf deze kosten te betalen. Dat brengt dus een extra risico met zich mee. Bij Onyx Advocaten doen we dat anders. Wij brengen al onze kosten gedurende de incassoprocedure in rekening bij je huurder.

Ook wanneer je huurder voet bij stuk houdt, blijven deze kosten voor zijn rekening. Dit betekent dus dat jij nooit met onze kosten te maken krijgt, of er nu wel of niet betaald wordt! Geen risico dus en een echte win-win situatie voor jou.

Wij moeten pas kosten in rekening brengen wanneer er een eventuele gerechtelijke procedure gestart wordt. Op dat moment zullen we echter nauw met je overleggen over de gang van zaken.

De voordelen van een incasso advocaat met dekking in Tilburg

De incasso advocaten van Onyx Advocaten helpen zowel bedrijven als particuliere verhuurders met hun huurincasso. Dit doen wij door heel Nederland. Door ons in te schakelen geniet je van allerlei voordelen:

 • Hoge kans op succes (90%)
 • No Cure No Pay, en dus geen risico op bijkomende kosten
 • Incassoprocedures worden gevoerd door een gespecialiseerde incasso advocaat
 • De incasso advocaat is bovendien je vaste contactpersoon
 • Exclusieve pressiemiddelen vergeleken met deurwaarders en incassobureaus
 • Je vordering wordt op de dag van indienen nog in behandeling genomen
 • Landelijke dekking
 • Eerste gratis advies bij juridische vragen
 • Afstemming van de huurincasso procedure op jouw wensen

Huurincasso uitvoeren met juridische expertise

Onyx Advocaten begrijpt dat het voor jou frustrerend is als de huur niet wordt betaald. Je hebt het gevoel dat je de grip op je huurder aan het verliezen bent. Daarnaast raak je op deze manier ook een deel van je eigen maandelijkse inkomen kwijt. De hoogste prioriteit van Onyx Advocaten ligt daarom bij het zo snel mogelijk incasseren van de huur. Klik hier om direct jouw huurincasso over te dragen.

Wil je daarnaast je huurder niet kwijt ondanks de huurachterstand? Onyx Advocaten garandeert dat jouw huurincasso altijd op een menselijke toon wordt uitgevoerd. Op die manier zorgen we dat de relatie tussen jou en de huurder optimaal blijft.

Huurincasso in drie stappen

1) Debiteurenbeheer

In deze eerste fase handel je de betalingsproblemen zelf nog met je huurder af. Daarbij kun je betalingsherinneringen sturen en met je huurder overleggen om tot een oplossing te komen. Pas als dit allemaal tot niets leidt kun je ervoor kiezen de zaak uit handen te geven.

2) Minnelijke huurincasso

Als je eigen pogingen niets hebben opgeleverd, is het tijd om de zaak ter huurincasso uit handen te geven. Vanaf dat moment schakel je Onyx Advocaten in. Wij sturen je huurder dan aanmaningen en herinneringen, zodat jij daar geen tijd meer aan kwijt bent. Daarbij verhogen we de druk op je huurder.

3) Gerechtelijke procedure

Als je huurder onder deze druk zwicht, ontvang jij je betaling. Anders kun je ervoor kiezen naar de rechter te stappen. Na het vonnis sta je zeer sterk, want je kunt dan executiemaatregelen inzetten om alsnog de vordering te incasseren. Denk daarbij aan beslag op roerende of zelfs onroerende goederen.

Spoed bij het vorderen van de huur?

In spoedeisende gevallen is het mogelijk om in een kort geding de huurincasso uit te voeren. Wellicht is het ook een optie om dan direct de ontruiming van het gehuurde te eisen. Aan deze procedure zijn wel strenge eisen verbonden. Vraag geheel vrijblijvend aan Onyx Advocaten naar de mogelijkheden voor een huurincasso in een kort geding.

Huurachterstand procedure

Bij een grote huurachterstand of een terugkerende huurachterstand zal er een stap extra gezet worden naast de huurincasso. Er is een goede strategie nodig om dezelfde problemen in de toekomst te voorkomen. Jouw financiële belangen staan namelijk op het spel! Bij het bepalen van de juiste strategie zijn jouw eigen wensen leidend. Onyx Advocaten zal je daarbij pro-actief begeleiden. Op deze manier weet je exact waar je aan toe bent en krijg je weer grip op de situatie.

Onyx Advocaten kan jou in diverse trajecten bijstaan, onder andere:

 1. Faillissementsaanvraag van de huurder.
 2. Ontbinding van de huurovereenkomst bij de kantonrechter.
 3. Overleg met de huurder (bv. over een tijdelijke huurkorting ter voorkoming van leegstand).

Heb je een vraag over een huurincasso?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Onyx Advocaten via onderstaande contactgegevens of vul het contactformulier in. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met jou opgenomen!

Wil je direct je huurincasso overdragen? Klik dan hier.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.