• Incasso vordering door een advocaat
 • Exclusieve bevoegdheden t.o.v. een deurwaarder of bureau
 • No Cure No Pay
 • Eerstelijns juridisch advies
 • Snelle doorlooptijden

Incasso in Breda overdragen aan een advocaat

Wil jij de incasso van een vordering overdragen aan een incasso specialist in regio Breda? Onyx Advocaten is gespecialiseerd in incassoprocedures. Niet betalende debiteuren kunnen een gevaar voor de liquiditeit van je onderneming vormen. Door je incasso aan ons advocatenkantoor over te dragen vergroot je de kans dat jouw debiteur toch tot betaling overgaat.

Waarom je incasso in Breda laten incasseren via Onyx Advocaten?

 • Expertise

  Extra bevoegdheden vergeleken met een incassobureau of deurwaarder

 • Vast contactpersoon

  De incasso advocaat in Breda is ook je vaste contactpersoon

 • No Cure, No Pay

  Incasseren zonder extra risico.

 • Juridisch advies

  Gratis eerstelijns advies bij juridische vragen

 • Direct actie

  Je vordering wordt direct in behandeling genomen.

 • Maatwerk procedures

  Incassoprocedure wordt afgestemd op jouw wensen.

Een advocaat heeft extra bevoegdheden t.o.v. een incassobureau

Als advocatenkantoor beschikken wij over exclusieve drukmiddelen ten opzichte van een incassobureau of deurwaarder. Hiermee onderscheiden we ons van gewone incassobureaus. Deze drukmiddelen zorgen ervoor dat we makkelijker de daad bij het woord kunnen voegen. Dat betekent dat we jouw vordering dus op snelle en efficiënte wijze kunnen incasseren. Als advocaat kunnen wij:

 • Conservatoir beslag leggen (al voordat er vonnis gewezen is)
 • Faillissement van bedrijven aanvragen
 • Vorderingen boven € 25.000 behandelen

Incasso zonder risico op extra kosten: No Cure, No Pay

Het klinkt leuk, de druk op je debiteur verhogen door de incasso aan een advocaat uit te besteden. Maar als de klant voet bij stuk houdt kost je dit bij een incassobureau alleen maar meer geld. Vaak komt een gedeelte van de incassokosten alsnog voor je eigen rekening.

Bij Onyx Advocaten heb je dit probleem niet. Wij werken namelijk volledig op basis van het ‘No Cure, No Pay’ principe. Concreet betekent dit voor jou dat wij geen kosten in rekening brengen als we niets incasseren. Als we het volledige bedrag incasseren, dan betaalt je debiteur onze kosten. Een klassieke win-win situatie dus!

Wanneer er wel kosten gemaakt moeten worden, die we aan jou moeten doorberekenen, bespreken we dit eerst met jou. Vaak kunnen we hier een oplossing voor vinden:

 1. Rechtsbijstandverzekering
 2. Vaste prijsafspraken
 3. Een toevoeging (pro-deo)

Wat zeggen klanten over Onyx Advocaten?

Heel erg tevreden zijn wij over de service en expertise van Onyx Advocaten. Door verder te denken hebben we uiteindelijk sneller dan verwacht alles kunnen afhandelen met onze debiteuren. Martijn van Hurne is een echte expert op dit gebied en heel prettig om mee samen te werken. Hij komt met creatieve en pro-actieve oplossingen. Daarnaast is de bereikbaarheid 100%.

mevr. N. Storms-Jansen - Stichting SPARK Campus

Namens Stichting ’t Verzetje (Zwemclub) heb ik Onyx Advocaten gevraagd een vordering te incasseren.
Een paar kwalificaties die mij direct opvielen:
– snelle respons en actie,
– tactvolle benadering en aanpak,
– prettige samenwerking.
Uiteraard zijn er meer, die in het geheel hebben geleid tot een uitstekend resultaat.

dhr. C. Lavina, Stichting 't Verzetje

Onyx Advocaten is een serieuze en oprechte partij. Mij hebben ze zeer goed geholpen. Komen afspraken na en werken accuraat en snel. Mijn eventuele volgende zaak gaat weer naar Onyx Advocaten. Lof!!

dhr. G. van Langeveld

Hoe ziet de incassoprocedure eruit?

Het innen van facturen kan veel tijd kosten, zeker wanneer debiteuren er administratief een rommeltje van maken of bezwaren oproepen. Als je de grip op je debiteur kwijtraakt, kun je ervoor kiezen een incassoprocedure te starten. Een incasso advocaat van Onyx Advocaten draagt vanaf dat punt zorg voor het innen van je vordering.

De incasso vangt aan met een buitengerechtelijke fase. Gedurende deze fase worden door de advocaat diverse sommaties gestuurd, zowel per post, per e-mail als telefonisch. Je klant wordt daarbij over zijn juridische positie ingelicht en extra onder druk gezet.

Wanneer de debiteur niet ingeeft kan een gerechtelijke procedure gestart worden. De klant wordt dan gedagvaard, wat de druk nog verder verhoogt. Nadat de zaak gewonnen is en het vonnis verkregen is heeft Onyx Advocaten vergaande mogelijkheden om door middel van executiemaatregelen alsnog de vordering te innen.

Onyx Advocaten inschakelen voor een incasso in Breda

Met een advocaat aan je zijde heb je grip op je incassoprocedure. Onze aanpak wordt gekenmerkt door de menselijke toon en onze slagvaardigheid. Mocht puntje bij paaltje komen, dan voorzien we jou van hoogwaardige juridische maatregelen.

 • Binnen 24 uur actie!
 • Eén vast contactpersoon
 • Incasso in regio Breda door een advocaat
 • Gratis eerstelijns advies bij juridische vragen
 • Snelle en duidelijke communicatie
 • Onze aanpak wordt op jouw wensen afgestemd
 • Ook actief in TilburgNijmegenUdenEindhoven en Den Bosch

 

Gespecialiseerd incassobureau in Breda

Wanneer je besluit je incasso over te dragen, wordt jouw vordering direct door onze incasso advocaten opgepakt. Daarbij ben je ook verzekerd van hoogwaardig juridisch advies, mocht dat nodig zijn. Onze advocaten zijn namelijk aangesloten bij de VIA. Dat is de specialisatievereniging voor incasso- en procesadvocaten. De advocaat die je vordering oppakt is gedurende de procedure ook altijd je vaste contactpersoon. Bij hem of haar kun je dus altijd terecht voor gratis eerstelijns juridisch advies en vragen over de procedure.

Incassoprocedures op het hoogste juridische niveau

Wanneer je debiteur het niet met je vordering eens is, kan dit tot een tijdrovende discussie leiden. Vaak mondt dat uit in een ‘welles-nietes’ discussie. Onze advocaten voorkomen deze situaties liever. Daarom voorzien we je altijd van juridisch advies op het hoogste niveau, waarmee wij ongefundeerde argumenten snel de kop in kunnen drukken. Door daarbij effectieve drukmiddelen in te zetten, zorgen we ervoor dat je debiteur alsnog snel tot betaling overgaat.

Incassobureau met een menselijke toon

Vaak kleven er tijdens incassoprocedures twee kanten aan het verhaal. Onze incasso advocaten hebben daar begrip voor. Daarom benaderen we je debiteur altijd met een menselijke toon, waarbij we proberen de relatie tussen jou en je debiteur niet verder onder druk te zetten. Dus geen agressie, intimidatie, misleiding of andere malafide praktijken.

Wat zijn buitengerechtelijke incassokosten?

Een incassoprocedure kost geld. Kosten die tijdens de fase voorafgaande aan de gerechtelijke procedure worden gemaakt heten buitengerechtelijke incassokosten. Dit zijn dus de kosten voor het minnelijke traject. De hoogte van deze kosten hangt van diverse factoren af. Omdat Onyx Advocaten op basis van No Cure No Pay werkt, brengen wij deze kosten altijd in rekening bij je debiteur, of deze nu wel of niet betaalt. Over de buitengerechtelijke incassokosten hoef jij je dus geen zorgen te maken.

Conservatoir beslag laten leggen

Door voor een incasso advocaat te kiezen in plaats van een incassobureau in Breda krijg je ook de optie om conservatoir beslag te laten leggen. Dat is een maatregel die we kunnen nemen nog voordat we een vonnis bij de rechter gekregen hebben. Met deze maatregel kan geld en vermogen van je debiteur tijdelijk bevroren worden. Denk dan bijvoorbeeld aan het laten blokkeren van een bankrekening, of het tijdelijk beslag laten leggen op goederen zodat deze niet doorverkocht kunnen worden. Met conservatoir beslag

Voor 16:00 uur je vordering overgedragen? Vandaag nog actie!

Wanneer je jouw incasso eindelijk overdraagt, heb je al lang genoeg op je geld gewacht. Onze incasso advocaten in Breda komen daarom snel in actie. Draag je jouw vordering op werkdagen voor 16:00 uur aan ons over? Dan versturen wij diezelfde dag nog de eerste sommatie! Ook daarna zorgen we ervoor dat we er boven op blijven zitten, om op die manier de druk hoog te houden en snel je vordering te incasseren.

Vragen over het overdragen van je incasso in Breda?

Wil je meer weten over het overdragen van je incasso aan Onyx Advocaten? Of heb je vragen over de extra bevoegdheden die wij vergeleken met een incassobureau of deurwaarder hebben? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zorgen dat je snel antwoord krijgt en dus ook zo snel mogelijk over kunt gaat tot het incasseren van je vordering.

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik Onyx Advocaten inschakelen in plaats van een normaal incassobureau?

Bij Onyx Advocaten gaat een incasso advocaat voor je aan de slag. Onze advocaten kunnen de procedure van A tot en met Z voor je afhandelen, waarbij je altijd van de hoogste juridische kwaliteit verzekerd bent.

Daarnaast mogen wij als advocaten meer bevoegdheden inzetten dan waar gewone incassobureaus de mogelijkheid toe hebben.

 1. Faillissement aanvragen;
 2. Conservatoir beslag leggen;
 3. Een (incasso) kort geding voeren;
 4. Vordering boven de € 25.000,- incasseren.

Hierdoor kunnen we altijd het onderste uit de kan halen. Lees hier meer over een incasso.

Welke tarieven hanteert Onyx Advocaten?

Niemand houdt van een onverwachte rekening achteraf. Wij zorgen daarom dat we transparant over onze kosten zijn en je niet met dergelijke rekeningen zullen opzadelen. We werken op basis van diverse tarieven, die we afstemmen op jouw situatie. We kijken dus met elkaar hoe we jou het beste kunnen helpen.

Onyx Advocaten kan je bijstaan op basis van:

 1. No Cure, No Pay (mogelijk bij een incassoprocedure);
 2. Je rechtsbijstandverzekering;
 3. Uurtarief of vaste prijsafspraak;
 4. Een toevoeging (pro-deo).

Meer informatie nodig over onze tarieven? Lees dan hier verder.

Wat is de werkwijze van Onyx Advocaten?

Wij nemen jouw zaak binnen 24 uur in behandeling, nadat je deze aan ons overhandigd hebt. Daarbij stellen we zo nodig ook een eigen strategie op. Na jouw goedkeuring beginnen we direct.

Onyx Advocaten pakt vanaf dat moment stevig door. Op allerlei verschillende manieren (post, e-mail, telefonisch en WhatsApp) proberen we contact te krijgen met je debiteur. Hierdoor weten we snel of je debiteur vrijwillig gaat betalen. Indien nodig voorzien we je tussendoor proactief van advies.
Is de debiteur nog steeds niet bereid te betalen? Dan staan we jou graag bij in de gerechtelijke procedure om alsnog de betaling te incasseren!

Lees hier meer over de verschillende fases van de incassoprocedure.

Wat betekent ‘No Cure, No Pay’ precies?

Onyx Advocaten werkt in incassozaken op basis van het ‘No Cure, No Pay’ principe, of zoals wij het noemen: ‘No Win, No Fee’.

Als het ons toch niet lukt jouw vordering te incasseren, betekent dit dat je geen kosten hebt aan het buitengerechtelijke incassotraject. Deze kosten brengen wij namelijk in rekening bij je debiteur. Op het moment dat de volledige vordering wordt betaald, zijn ook onze kosten voldaan. Oftewel, altijd een win-win situatie voor jou!

Wil je meer weten over onze tarieven? Kijk dan hier.

Wat is de gemiddelde doorlooptijd?

De gemiddelde doorlooptijd van een dossier bedraagt momenteel ongeveer twee weken. Wij kunnen deze doorlooptijd zo kort houden dankzij onze unieke werkwijze.

Als jouw debiteur verhaal biedt, dan is Onyx Advocaten er van overtuigd dat het ook lukt om je vordering te incasseren. Hoe lang dit ook duurt. Uiteindelijk hangt deze doorlooptijd af van de bereidheid en de mogelijkheid van je debiteur om te betalen. Soms betaalt een debiteur zelfs binnen een uur! In andere gevallen duurt het – helaas – wat langer.

Wat is de kans dat de incassoprocedure slaagt?

Het afgelopen jaar hebben we een succesratio van 90% gehaald. Ook hele lastige dossiers weten wij namelijk tot een succes te brengen. Dat doen we door de druk op je debiteur zo hoog mogelijk te houden.

Uiteindelijk zijn wij afhankelijk van de mogelijkheid van je debiteur om te kunnen betalen. Ook wij kunnen helaas niet van een kale kip plukken.